Proslava 150. obljetnice družbe Kćeri Božije ljubavi u Sarajevu

Proslava 150. obljetnice družbe Kćeri Božije ljubavi u Sarajevu

Proslava je obilježena svečanim Misnim slavljem koje je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a okupilo se veći broj sestara Kćeri Božije ljubavi, koje su, uz sestre iz sarajevskih zajednica, došle iz Travnika, Novog Travnika, Bistrice, Tuzle i Kaknja, te sestre drugih redovničkih družbi iz Sarajeva.

Veliki jubilej čestitao im je odgojitelj u Internatu "Sv. Josip" Ljubo Zelenika sa željom da im slavlje ovog jubileja bude poticaj za življenje karizme po želji njihove utemeljiteljice.

Kardinal Puljić osvrnuo se na životopis utemeljiteljice Družbe, službenice Božije Majke Franziske Lechner. Naglasio je kako je ona u traženju volje Božije došla u carski Beč i tu osjetila potrebu pomoći djevojkama koje su kao sluškinje radile kod bogatijih obitelji i počesto bile izvrgnute velikoj kušnji u čuvanju svoga dostojanstva.

- Ni mjesec dana nakon svoga dolaska, 21. studenoga prije 150 godina, dobiva odobrenje da smije osnovati Družbu koju ona naziva Kćeri Božije ljubavi. Jedna mlada Družba uzima za geslo Sve za Boga, za siromahe i za našu Družbu, razumljivo, jer je iz vjere pošla upravo služiti i pomoći tim mladim djevojkama. Ono što se voli, za to se žrtvuje, za što se žrtvuje to ima šanse preživjeti. Sav njen rad odvijao se u socijalno karitativnom i odgojno obrazovnom djelovanju, što je bio izazov sluzi Božijem Stadleru da tu mladu Družbu dovede u Sarajevo. Ovdje je otvarala škole, internate, zavode, ekonomije, samostane s ciljem življenja načela Činiti ljubav Božiju vidljivom u svijetu - rekao je Puljić, prenosi Katolička tiskovna agencija KTA.

večernji.ba