Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima
Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Na A1 dionica Vlakovo - Butile (u mjestu Treševine), zbog sanacije klizišta promet se odvija pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine. Također na A1 dionica Visoko - Podlugovi, zbog sanacije diletacijskih naprava, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom.

Zbog izvođenja radova u tunelima Gaj i Igman na dionici A1 Sarajevo sjever - Tarčin, promet se odvija jednom tunelskom cijevi dvosmjerno.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik),
- M-15 Ključ - Kamičak,
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina),
- M-17 Čapljina - Doljani (na mostu u Višićima).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom
dana na:
- M-6.1 Grahovo - Livno (u mjestu Gornje Peulje),
- M-16.1 Brodsko Polje - Brusnica (u naselju Liješće).

Povodom otvaranja Ferhat-pašine džamije u Banja Luci, na području FBiH zabrana je prijevoza eksplozivnih materijala sutra do ponoći. Iz istog razloga večeras od ponoći do sutra do ponoći zabrana je pometa za teretna vozila preko 7,5t ukupne mase na svim magistralnim i regionalnim cestama koje vode prema Banja Luci. Dodatno, na području koje pokrivaju CJB Banja Luka i CJB Prijedor prijevoz eksplozivih materijala zabranjen je danas od 18:00 sati do nedjelje do 24:00 sata.
_______________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.