Prometuje se po pretežito vlažnim ili mjestimično mokrim kolnicima

Prometuje se po pretežito vlažnim ili mjestimično mokrim kolnicima
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog radova u Mostaru (raskrižje kod Franjevačke crkve), promet se odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), mogu prometovati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 t, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina ceste iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod (u naselju Drežik),
- M-16 Jajce - Banja Luka (na lokaciji Lučina),
- M-16.2 Jablanica - Prozor,
- M-17 Doboj - Šešlije.
________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
___________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.