Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima - 22.11.2018

zastoj, magistralni put M17, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II i na mostovima Bosna IV i Bosna V na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet iz smjera Zenice ide preko M-17, dok se vozila iz suprotnog smjera preusmjeravaju na regionalnu cestu (R-445).

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo - Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Visoko zbog izvođenja radova na mostu promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom (smjer Zenica - Sarajevo).

Zbog izgradnje naplatne postaje "Čatrnja" na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Zbog izvođenja radova na raskrižju M-17 i M-6 u Tasovčićima, promet se odvija usporeno, uz obvezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog izvođenja radova na ulazu u Bugojno (most preko rijeke Vrbas) na dionici M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, promet teretnih vozila se preusmjerava na dionicu Bugojno - Donji Vakuf - Travnik, dok osobna vozila prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.9 Gradačac - Ormanica,
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac,
- M-5 ulaz u Ključ, Donji Vakuf - Travnik (Komar), Jajce - Mrkonjić Grad,
- M-6 Stolac - Domanovići,
- M-15 Livno - Priluka,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina),
- M-18 Olovo - Kladanj (Karaula).

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

Zbog radova na mostu preko rijeke Usore, obustavljen je promet na dionici R-474 Jelah - Piljužići. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila preko 7,5 t mogu koristiti pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji 9 i 13).

Zbog radova u Mostaru obustavljen je promet u ulici Maršala Tita (od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitak).
______________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, obustavljen promet na graničnom prijelazu Bosanski Novi - Dvor.
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. iduće godine, na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.