Promet se odvija po mjestimično vlažnom kolniku

Promet se odvija po mjestimično vlažnom kolniku
Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolnik, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Apelujemo na vožnju prilagođenu uvjetima na cesti i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila

Zbog pomjeranja terena obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 tranzit kroz Sarajevo. Promet za ove kategorije vozila preusmjeren je kroz grad.

Kraći zastoji mogući su na dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, a gdje je obvezno poštivanje privremeno postavljene prometne signalizacije. Izdvajamo cestovni pravac Jablanica-Rama gdje se zbog sanacijskih radova promet odvija jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene obustave.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT". Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE!