Proglašeni najpoželjniji poslodavci u BiH 2013. godine

Među top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH su i Coca-Cola HBC B-H, Al Jazeera Balkans, Raiffeisen Bank, Microsoft BiH, kompanija Violeta, kompanija Authority Partners, UniCredit Bank, ASA Group i Philip Morris BH.

Kako je rečeno tijekom ceremonije proglašenja top 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH, 12.590 posjetitelja portala Posao.ba je glasalo i odabralo 100 kompanija za koje bi voljeli raditi, a među njima izdvojilo se 10 kompanija koje smatraju idealnim mjestom za rad.

To su one kompanije koje su ulaganjem u svoj brand, u ljude i njihov razvoj i jednakim poštovanjem koji pokazuju prema zaposlenima kao i prema svojim klijentima zaslužile da budu proglašene kao najbolje od najboljih.

Na ceremoniji koja je održana u Sarajevu, za najpoželjnijeg poslodavca u financijskom sektoru proglašena je Bosna Bank International.

Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Konzum, a napoželjniji poslodavac u sektoru farmacije je GlaxoSmithKline.

Za najpoželjnijeg poslodavca u proizvodno-prodajnom sektoru proglašen je Prevent BH, u ICT sektoru Siemens BH, a najpoželjniji poslodavac u sektoru javnih poduzeća je BH Telecom.

Kompanija Development studio i portal Posao.ba ove godine, šesti put zaredom, dodjeljuje priznanja kompanijama koje su izabrane za najpoželjnije poslodavce u 2013. godini.

Najpoželjniji poslodavac pokrenut je 2007. godine kad je Posao.ba prvi put pokrenuo istraživanje na portalu kako bi se saznalo koji su to poslodavci za koje bi korisnici najviše voljeli raditi. Nakon velikog interesa javnosti i pozitivnih reakcija kompanija, istraživanje je pokrenuto i sljedeće godine.
Organizirana je i ceremonija dodjele priznanja prvi put i od tada je prerasla u tradicionalnu manifestaciju u poslovnom svijetu.

Manifestacija već šest godina zaredom okuplja direktore, HR i marketing menadžere i najvažnije predstavnike političkog i privrednog života u BiH te najvažnije medije u zemlji.

Fena