Pročitajte što u Republici Srpskoj rade s trajno oduzetom imovinom kriminalaca

...osuđenog na pola godine zatvora zbog organiziranja nelegalnog kockanja, podijeljena je odlukama Vlade Republike Srpske. Ovo je ujedno bio i prvi slučaj trajnog oduzimanja imovine stečene izvršenjem kaznenog djela na području ovog entiteta.

Vlasnik najvrednijeg dijela imovine zaplijenjene u ovoj akciji, luksuznog terenca BMW X6 od oko 130.000 KM, postao je MUP RS, koji je Brkiću i oduzeo ovaj skupocjeni automobil. Kako doznaje Dnevni Avaz, terenac nije ni nuđen na javnu prodaju, nego je donesena odluka da bude poklonjen MUP-u RS, zajedno sa još oko 40 računala koji su zaplijenjeni u Brkićevim kockarnicama.

Oko 250.000 KM oduzetih u ovom slučaju, uplaćeno je u entitetski proračun, dok je Vlada RS donijela odluke i o raspodjeli preostalih predmeta iz ove akcije, tiskarskih strojeva i motocikla Piaggio, jer se na tri licitacije nije pojavio niko zainteresiran da ih kupi.

Opći interes

Tiskarski strojevi bit će poklonjene poduzeću DMP iz Dervente, koje zapošljava invalidne osobe, te Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci, dok će motocikl vrijedan 6.000 KM ubuduće služiti poštarima.

„Pošte Srpske" obratile su se Ministarstvu pravde RS s molbom radi općeg javnog interesa za donaciju bicikala, mopeda i slično, kako bi se olakšao rad poštarima.

Internet-bonovi, koji su oduzeti u Brkićevim kockarnicama, izrezani su i na taj način uništeni u prostorijama „Službenog glasnika RS". Nakon toga su kao stari papir prodati komunalnom poduzeću "Čistoća" za ukupan iznos od 26 KM.