Pročitajte kada nam stiže veliko zahlađenje

snijeg
Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, nakon toplog ponedjeljka pred nama je još nekoliko toplih i sunčanih dana, a iznadprosječno visoke temperature zadržat će se do kraja tjedna, točnije do čevrtka kada slijedi naoblačenje.

Prognoza za utorak

Tijekom sutrašnjeg dana na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj očekuje nas promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, osobito na širem riječkom području dok će u ostalim predjelima prevladavati sunčano.

U unutrašnjosti će mjestimice biti jutarnje magle. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti većinomizmeđu 4 i 9, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna između 15 i 20 °C.

Sunčano do kraja tjedna

Do kraja tjedna očekuje nas djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku te i dalje iznadprosječno toplo. Više oblaka, mjestimice i kiše bit će na Jadranu, češće na sjevernom dijelu.

Od petka porast naoblake, a kiše će biti i ponegdje u unutrašnjosti. Na kopnu moguća dugotrajna magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu umjereno jugo.

Hladna fronta

Nakon kišnog vremena koje će naše područje zahvatiti u četvrtak te se preko Hrvatske provlačiti do kraja vieknda, sa sjeveroistoka nam dolazi hladna fronta koja sa sobom nosi izuzetno hladni zrak.

Stoga bi od početka sljedećeg tjedna diljem Hrvatske moglo ozbiljnije zahladiti, na Jadranu će jugo okrenuti na buru, a temperature se drastično spustiti, ponegdje i do 20 u stupnjeva u odnosu na one današnje.

Zbog prodora hladnog Ruskog i Skandinavsog vjetra oborine će se smiriti, a dnevne temperature će se kretati oko ništice, tijekom večeri i noći živa na termometru ići će duboko ispod nule. Na području Like i Gorskog kotara očekuje se snijeg.