Problem sa stikerima za vize mogao bi ugroziti turističku sezonu u BiH

stiker   , viza, izdavanje viza, BIH, guinnessova knjiga rekorda, Guinness rekord, ukrajina, vize, češka

U bh. konzularnim predstavništvima nema dovoljno stikera za vize što bi za posljedicu moglo imati otkazivanje turističkih posjeta BiH, posebno iz zemalja Golfskog zaljeva, izvijestila je BHT. Bh. vize trebaju državljani Bahreina, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, ali i iz Kine i Japana odakle turisti dolaze sve češće.

Prvim letom iz Saudijske Arabije za Sarajevo zakazanim za 24. lipnja trebali bi u BiH stići prvi gosti iz ove zemlje u novoj turističkoj sezoni.

Iz Veleposlanstva BiH u Saudijskoj Arabiji potvrdili su za BHT da zbog nedstataka stikera na vizu čeka oko 800 aplikanata, ali da im je iz Ministarstva vanjskih poslova obećano da će stikere dobiti u narednih deset dana.

Ministarstvo vanjskih poslova je demantiralo da postoji problem sa stikerima. U službenom dopisu naveli su da se u DKP-ima svakodnevno odgovara na zahtjeve za stikere, te da iako je količina znatno smanjena, izdavanje viza nije stalo. - U tijeku je nabavka stikera koji će sljedeći tjedam biti dopremljeni, te ne vidimo mjesta panici, navode iz Ministarstva.

Prema pdoacima Ministarstva, više od 20 tisuća stranaca godišnje aplicira za turističku vizu i ovaj tip vize je najbrojniji. Nedostatak stikera mogao bi se odraziti i na vanjsku trgovinu jer bi se mogli pojaviti i problemi i s poslovnim vizama,prenosi vecernji.ba