"Privremeni" već u foteljama

SDP BIH, SDA BIH, HSP BIH, NS radom za boljitak, Nadzorni odbor
Nadzorni odbor BH Telecoma, s Aldenom Bajgorićem na čelu, ponovno je sazvao 27. sjednicu Skupštine za ponedjeljak, 23. svibnja prvotno odgođene na zahtjev Vlade Federacije BiH.

Nova sjednica imat će izmijenjeni dnevni red pa će se uz odluku o raspodjeli dobiti, Izvješće o poslovanju te izvještće revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, prema novom dnevnom redu glasovati i o povjerenju članovima Nadzornog odbora te ekspresno izmjeniti Statut društva.

Predstavnik Ministarstva prometa i komunikacija će u ime vlasnika sudjelovati u radu skupštine, glasovat će za smjenu aktualnog NO i vjerojatno imenovanje novih, privremenih članova piše Dnevni avaz.

U drugom, većinski državnom, tleomunikacijskom operateru stvari su već "prelomljene" i bez skupštine društva.

Vlada Federacije jučer je razriješila šest članova Nadzornog odbora HT Eroneta koji su u tom tijelu sjedili kao predstavnici državnog kapitala i imenovala novog privremenog predsjednika i članove, pohvalio se Jerko Ivankovič Lijanović.

Prema njegovim riječima, za predsjednika Nadzornog odbora postavljen je Ante Krešić, a za članove: Zoran Zekič, Ivan Tabak, Eso Pobrić, Damir Leko i Dragi Žujo.

Dnevni list spekulira kako je prvi zadatak novog Nadzornog odbora vratiti Stipu Prlića na mjesto direktora HT Eroneta.

Za promjenu članova Nadzornog odbora u mostarskom telekomunikacijskom poduzeću od OHR-a nametnuta Vlada nije čekala Skupštinu društva piše Poslovni portal.ba.