Pristojna djeca razbila Vladu

prosvjedi

Vidjeli su klinci suzne oči branitelja i njihov bijes, pa su odlučili stati i pripomoći im u bacanju kamenja na zgradu tvoraca nepravdi. Odlučili su kamenjem stati uz njih i pobuniti se.

Među prosvjednicima je bio možda njihov otac, djed, susjed ili komšija, pa su siti patnje kojoj se trpaju oči svaki dan, odlučili reći kako je i njima dosta. Pomoći starijem, to su ih ionako učili u kući i u pristojnoim školama.

U prosvjedima koji su polupali pola milijuna maraka, trebali su sudjelovati ljudi koje su pogodile odluke premijera i ministara, ali kako je u našoj zemlji sve postalo igra, dječaci nisu mogli odoljeti da ulete u nemirno kolo.

I baš kad je dobar dio zemlje pomislio kako je borački bijes prvi korak u pobunama, golobradi mladići razgolili su bunt. Kao i svaki korak u zemlji s nebrojeno maski, i ovaj put se pokazalo kako se sve radi poluiskreno.

Poluiskreno su prosvjednici dovedeni pred zgradu, poluiskreno su im se obraćali njihove vođe i poluiskreno se gađalo u prozore. Jedino je iskreno bila prazna zgrada.

Golobradi razbijači, koje u pristojnim školama i još pristojnijim kućama uče da pomažu starijima, nisu ništa krivi. Samo su htjeli pomoći. Nisu bili u ratu, ne shvaćaju najbistrije tko je tu koga i zašto, ali važno je da se lupa.

Ako ništa da se popuni prazan dječački dan, da se proba neka nova igra za koju im je netko platio da se igraju. Na tuđi račun.

bitno.ba