Pripremite se za kišu, snijeg i jugo

Mostar kiša
hercegovina.info

Prema predviđanjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima možemo očekivati slične temperature kao i do sada uz dodatak kiše, snijega i vjetra s juga.

Drugog dana vikenda bit će oblačno, a kiša se očekuje u drugoj polovici dana. Većina padalina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne, dok će u većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padalina tijekom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama. Povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu i u Krajini do 7 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 stupnjeva.

Prvog dana sljedećeg tjedna očekuje se pretežito oblačno s kišom prije podne, dok će većina padalina biti u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg. Krajem dana nove padaline u Hercegovini i jugozapadu Bosne, a povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17 stupnjeva.

U utorak opet oblačno s kišom uz jače padaline na području Hercegovine gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Očekuje se jako jugo, a poslije podne vjetar će oslabiti.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stupnjeva.