Pripremite se, stiže jako puno kiše i snijeg, na Jugu olujna bura!

vjetar
U četvrtak će zapuhati jak sjeverac i olujna bura u Hercegovini, a krajem dana doći će do razvedravanja.
Na jugu i u zapadnim predjelima unutrašnjosti u utorak će biti pretežno do posve oblačno uz kišu te pljuskove s grmljavinom koji na jugu ponegdje mogu biti obilniji.

Moguć snijeg i susnježica

U Bosni će biti susnježice i snijega. Na istoku uglavnom suho, osobito na krajnjem istoku, a tijekom dana se očekuju i sunčana razdoblja. U Bosni će puhati većinom slab vjetar, na zapadu sjeveroistočnjak, na istoku jugoistočnjak. U Hercegovini će  puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar koji  mogu biti olujni.

Jutarnje temperature zraka u Bosni će biti između 0 i 6°C, uHercegovini od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature  kretat će se od 4 do 8°C, dok se u Hercegovini  očekuje između 9 i 15°C.

U srijedu će se nastaviti u istom tonu, u unutrašnjosti zemlje pretežno do posve oblačno i kišovito. Na jugu umjereno do pretežno oblačno, uz povremenu kišu. 

U Bosni će  puhati slab, u sjeverozapadnim i središnjim predjelima povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na istoku slab sjeverozapadnjak. U Hercegovini će prijepodne biti umjerenog i jakog juga koje će tijekom dana slabjeti, i preći će u buru.

U unutrašnjosti zemlje ujutro se očekuje od 2 do 8°C, na jugu između 7 i 11°C. Danju će kopneni predjeli imati između 6 i 12°C,  a jug zemlje od 10 do 15°C.

Od četvrtka jak sjeverac i orkanska bura

U četvrtak će također biti oblačno uz povremene oborine, u gorju mjestimice i obilnije. U najvišim dijelovima gorja moguća je susnježica i snijeg. Krajem dana doći će do razvedravanja.

Puhat će umjeren do jak sjeverac na kopnu, dok će u Hercegovini zapuhati umjerena i jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na jugu od 4 do 9 °C . Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 8, a na jugu od 9 do 14 °C.

I.La./ DHMZ