Priopćenje za javnost - Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu

navijači, Mostar, Hercegovina, Hrvatska zemlja, Koordinacija Udruga proizašlih iz Domovinskog rata HZHB, SP Brazil, priopćenje, Hrvatska zemlja, navijači, bodovi, FIFA, Vatreni, vatreni Hrvatska
Ostavite vi kući to vaše bratstvo i jedinstvo mačku o rep", poručio je HDZ-ov Duje Marasović nezavisnom Damiru Kajinu koji je pohvalio solidarnost hrvatskih građana sa stradalima u BiH i Srbiji, te izrazio zadovoljstvo što su u nogometnom susretu BiH i Argentine navijali za BiH, kao što su, pretpostavlja, i građani BiH navijali za Hrvatsku kad je igrala protiv Brazila.

"Pa BiH navija najjače protiv Hrvatske", rekao je Marasović dodavši da je to "zahvala Hrvatskoj za sve što je učinila za BiH".

"I to je njihova zahvala Hrvatskoj što smo im primili pola milijuna izbjeglica, što smo ih najeli, napili, naoružali, pomogli im stvoriti državu, liječili ih u Splitu", nabrajao je Marasović tvrdeći da Hrvatska prima zahvale u vidu brazilskih zastava u Zenicu, Mostaru, Sarajevu.

"I dosta više s tim glupostima, u ovom Saboru takvim pričama više nije mjesto. Hrvatska je i za vrijeme Juge pomagala cijeloj Jugoslaviji, a vidjeli ste što je Jugoslavija napravila Hrvatskoj", poručio je Marasović Kajinu. (preuzeto s http://www.slobodnadalmacija.hr)

Odavno nitko nije jasno i konkretnije detektirao odnos Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i odnos Bošnjaka u BiH prema Republici Hrvatskoj, kako je to na jučerašnjoj saborskoj raspravi učinio zastupnik Sabora RH, gosp. Duje Marasović.
Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najzornije oslikava na koji način navijači svake države koja sudjeluje na svjetskom prvenstvu bodri svoje reprezentacije. No, Bosna i Hercegovina je po mnogočemu drugačija zemlja i u njoj se sport zloupotrebljava i koristi kao sredstvo i govor mržnje.

Mi Hrvati koji živimo u Bosni i Hercegovini, na prostorima koje je u Domovinskom ratu obranio HVO, smo više od dvadeset godina izloženi vojnoj i političkoj agresiji od velikobošnjačkih nacionalista s jasnim političkim ciljem brisanja hrvatskog nacionalnog identiteta u Bosni i Hercegovini. Zastupnik Sabora RH, Duje Marasović, je Damiru Kajinu točno obrazložio o kakvom prijateljskom narodu je riječ i na koji način iskazuju zahvalnost jedinom prijatelju u nevolji, Republici Hrvatskoj i cijelom hrvatskom narodu.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, je nedavno definirao kako Bosnu i Hercegovinu treba urediti kao uniju triju republika koje bi bile u konfederalnom odnosu, što podrazumijeva da bi svaka od republika u budućnosti mogla i trebala imati i svoju reprezentaciju, po uzoru na Veliku Britaniju.

Suživot u državi u kojoj se, umjesto ustavom zagarantirane konstitutivnosti i jednakopravnosti hrvatskom narodu nameće i bira član predsjedništva, u kojoj se hrvatski branitelji neustavno i nezakonito izvode iz trajno stečenih prava, u kojoj se povlače vitalni bošnjački nacionalni interesi kako Hrvati ne bi imali medije na svom jeziku, u kojoj se negira većinska izborna volja hrvatskom narodu i u kojoj se konstantno preglasavaju hrvatski zastupnici, u u kojoj se zahtijeva poseban status za Bošnjake u Mostaru koji bi bili privilegirani u odnosu na Hrvate u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Travniku, te u kojoj se povrh svega toga svakodnevno svirepo zlostavljaju hrvatski starci, povratnici na prostore koje je u Domovinskom ratu obranila Armija BiH, ne daju nikakav razlog da nacionalno svjesni hrvatski narod u Bosni i Hercegovini doživljava bh.nogometnu reprezentaciju kao svoju, nego kao reprezentaciju isključivo bošnjačkog naroda koja po obimu svojih igrača i navijača, te svojim mentalitetom to i jeste.

Nas, hrvatske branitelje u BiH, mnogo više raduje činjenica da je u Hrvatskoj i Europskoj uniji sve više ljudi poput Duje Marasovića, a sve manje političkih slijepaca poput Damira Kajina, nego uspjeh bh. bošnjačke nogometne reprezentacije.
Hrvatski narod u BiH će i večeras, na prostorima BiH koje je u Domovinskom ratu obranio HVO, svim srcem navijati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, radovati se njenom uspjehu, svjesni činjenice kako će se na prostoru koji je u Domovinskom ratu kontrolirala Armija BiH navijati za Camerun, kao što se skoro navijalo za Brazil, a ranije i za Tursku.

Uvijek vjerni,


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA