Priopćenje za javnost - Stranka dijaspore BiH ili hrvatska emigracija?

HVO postojavanje

... zamjenika predsjedavajuće Skupštine iz reda hrvatskog naroda izabran Edim Fejzić iz Stranke dijaspore BiH (SD BiH).

Budući da se Bosansko-Podrinjski kanton nalazi na rijeci Drini, nakratko nam je zaiskrilo u očima jer smo pomislili kako na Drini još uvijek ima Hrvata islamske vjeroispovijesti koji njeguju povijesno sjećanje na istočne granice Nezavisne države Hrvatske.

S obzirom da nas je pronalazila svaka nevolja, tj. „koga je guja ujedala, i guštera se boji", mi branitelji oboljeli od PTSP-a odlučili smo izvršiti malu provjeru je li Stranka dijaspore BiH stranka iz hrvatske emigracije ili su to sadašnje bošnjačke izbjeglice iz Bosne i Hercegovine.

Došli smo do saznanja kako Stranka dijaspore BiH okuplja sljedeće članove:
1. DŽEBRAIL BAJRAMOVIĆ - predsjednik Predsjedništva Podružnice za BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
2.RIZAH BURAZOVIĆ - zamjenik predsjednika Predsjedništva Podružnice za BiH
3.MEHMED NIKŠIĆ - glavni koordinator za predizborne aktivnosti Podružnice za BiH
4.NAGIB HADŽIĆ - sekretar Predsjedništva Podružnice za BiH
5.NERMINA MEHINOVIĆ - glavni koordinator za tuzlansku regiju
6. EDIN FEJZIĆ - glavni koordinator za goraždansko-podrinjsku regiju
7.ADEM ŠAHINOVIĆ - glavni koordinator za unskosansku regiju
8. KEMO DELIHASANOVIĆ - glavni koordinator za sarajevsku regiju
9. DŽENANA VUNIĆ -  glavni koordinator za zeničku regiju
10.EMIR ČUSTOVIĆ - tehnički sekretar podružnice za BiH

Prvo čega smo se mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, sjetili bio je general hrvatske vojske Nijaz Batlak zvani Daidža.

Nijaz Batlak - Daidža, podrijetlom iz istočne Bosne, rođen je kao Nijaz Batlak 15. ožujka 1929. godine, u Zvekovići kraj Cavtata, u Hrvatskoj. Otac Mehmed mu je bio član HSS-a i nadzornik pruge na sarajevskom Alipašinom mostu.

Nadimak Daidža dobio je po ujaku (daidža) s kojim je provodio dječačke dane. Godine 1945. bio je pripadnik u vojnim formacijama NDH, te je sudjelovao u bitci na Lijevče polju. Pred njegovim očima partizani Srbi mučili su njegovog oca. Potkovali su ga i takvoga ga bacili u jamu. Mladog Nijaza Batlaka poslali su u zatočeništvo u kakanjski rudnik koji je onda bio partizanski logor na zlu glasu. Biva zatvoren do 1956. godine u vojnom zatvoru u blizini Mostara, nakon čega postaje hrvatski emigrant.

Nadajući se kako je predsjednik Stranke dijaspore BiH, Džebrail Bajramović, novi predstavnik hrvatske emigracije koji poznaje povijest BiH i koji je uvjeren kako su Bošnjaci ustvari Hrvati islamske vjeroispovijesti, mi branitelji oboljeli od PTSP-a doživjeli smo šok kada smo pročitali kako je naš „umal Daidža - Džebrail" između ostalog sa 17 godina i 9 mjeseci otišao u JNA gdje ga poslije obuke za Tenkistu zatekao rat u Bjelovaru, a zatim u Okučanima, Novska. Poslije nekoliko mjeseci provedenih direktno na frontu u Okučanima i okolini uspijeva prebjeći u Bosnu i Hercegovinu.

Džebrail Bajramović bio je kandidat stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, a u bogatoj biografiji Džebraila Bajramovića zanimljivom smo pronašli i činjenicu kako je 12. studenog 2011. godine u Švedskoj, u prostorijama IZBGBG-a, na inicijativu Džebraila Bajramovića, a uz prisustvo muftije Sandžačkog Muamera ef Zukorlića i Seada ef Šačirovića otvoreno „Prvo predstavništvo Sandžaka u svijetu", što je bio, kako se navelo, „historijski korak na putu jačanje Bošnjaka i bošnjačke Zajednice Sandžaka i BIH".

Nažalost, nakon svih ovih spoznaja možemo samo zaključiti kako je Stranka dijaspore BiH samo još jedna bošnjačka organizacija koja zlorabi hrvatski nacionalni identitet u svrhu velikobošnjačke ideje.

Željno iščekujemo objavu popisa stanovništva iz 2013. kako bi utvrdili da li se Edim Fejzić uistinu izjasnio kao Hrvat pa u skladu s tim, iz reda hrvatskog naroda, sjeda na mjesto zamjenika predsjedavajuće Skupštine BPK. Naravno, ukoliko se utvrdi kako Edim Fejzić po svojoj opredijeljenosti ipak nije Hrvat, tražit ćemo da se protiv njega podnese kaznena prijava zbog krivokletstva i davanja lažnog identiteta.
Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, ovakvu pojavu smatramo ozbiljnim atakom na hrvatski identitet te atakom na paritet i rotaciju, što izravno ugrožava nacionalnu sigurnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo legitimne predstavnike hrvatskog naroda da se suprotstave ovakvoj pojavi jer nam je nezamislivo živjeti u državi gdje se obezvrjeđuje nacionalna pripadnost i gdje hrvatski narod mogu predstavljati i lažni Hrvati koji zasigurno neće štititi hrvatski nacionalni identitet i hrvatske interese.


Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA