Prijedlog za još jedan neradni dan u BiH

...nama jednakopravno bez obzira na nacionalnu, religijsku, entitetsku, političku, spolnu ili drugu vrstu pripadnosti.

EP u BiH poziva sve društvene subjekte i građane da uzmu aktivno učešće u procesu europeizacije BiH, jer ovi procesi nisu vlasništvo bilo koje političke stranke, pojedinca ili grupe moćnika i nemaju alternativu.

Od svog osnivanja 2006. godine, Europski pokret se zalaže da Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe 9. svibnja budu proglašeni praznicima na nivou cijele BiH, te stoga apelira na predstavnike političkih partija i relevantne organe vlasti da ovaj prijedlog konačno razmatraju i usvoje u interesu građana koje zastupaju.

"Mišljenja smo da bi prihvaćanje Dana Europe kao državnog praznika, koji bi bio akceptiran od svih građana i u svim dijelovima zemlje, bila više nego jasna poruka europskim institucijama da bh. društvena zajednica iskreno i stvarno, a ne samo deklarativno, prihvaća i propagira europske vrijednosti kroz obilježavanje bitnih datuma europske povijesti", ističu u EP u BiH.

Dodaju kako to može rezultirati velikom podrškom našoj zemlji u procesu podnošenja zahtjeva za sticanjem statusa zemlje kandidata za članstvo u EU.

fena