Presudom Radiću sud od HVO-a pravi zločinačku organizaciju

Kroz HVO žele osuditi sve nas koji smo prvi ustali u obranu BiH od srbočetničke agresije - rekli su nam u HVIDR-i HNŽ-a reagirajući na zbivanja u Sudu BiH u srijedu kada su Radić, Brekalo, Šunjić i Vračević osuđeni na 69 godina zatvora.

Prekrajanje povijesti

- Netko želi prekrojiti povijest. I upravo to rade ovakvim presudama. Svi se dobro sjećamo tko je ustao kada je JNA napala Ravno. Tada su se Hrvati organizirali i ušli u borbu protiv agresora, a ljudi koji su tada bili u prvim redovima danas su osuđenici. Oni koji presuđuju danas su tada govorili kako to nije njihov rat. Sigurno je kako se ovakvim presudama pokušavaju sakriti zločini i zločinci s druge strane. I veliko je pitanje što mi danas uopće možemo raditi nakon ovakvih događaja - poručili su branitelji. Ponovili su kako je presuda Radiću i ostalima samo nastavak sustavnog progona Hrvata na prostoru Federacije BiH, te kako se ovim šalje jasna poruka hrvatskom narodu kako drugi vide suživot u budućnosti.

Razočarani političarima

- Razočarani smo i stavom naših političara koji šute na cijelu ovu situaciju. Nitko od njih ništa konkretno nije učinio kako bi se pomoglo nevinim ljudima koji bi sada mogli ostatak svoga života provesti u zatvoru. Izgleda da se politika zabavila sama sa sobom, pa više nemaju vremena za ljude koji su stvarali i branili ovu državu - poručili su iz HVIDR-e HNŽ-a. Branitelji su rekli kako će u idućih nekoliko dana zaključiti kakve će biti daljnje njihove aktivnosti, te na koji način bi mogli pomoći Radiću i ostalima u njihovoj borbi za dokazivanje nevinosti.

izvor: večernji.ba