Prestaje odgovornost svih organizatora protesta branitelja

vlado marušić
... protesta koji su bili najavljeni za danas te poručio kako se borci, pripadnici tih udruženja, otimaju kontroli i sami kreću na proteste.

Prema njegovim riječima, udruženja su tražila održavanje protesta na graničnim prijelazima u Ljubuškom, Grudama i Posušju te u Širokom Brijegu kod zgrade Vlade ZHŽ-a i Pologu, kako bi "ukazali na nepravilnosti koje im se događaju", ali kako su im policijske uprave navedenih općina i grada Širokog Brijega iz, kako je kazao, proceduralnih razloga, zabranile javno okupljanje na lokalitetima koje su tražili.

Nakon toga oni su uložili žalbe na koje je MUP Ljubuški jučer donio rješenja kojim su njihove žalbe, izjavljene protiv rješenja PU Široki Brijeg, Grude, Ljubuški i Posušje, odbijene kao neosnovane.

"Zbog svega navedenoga, moja odgovornost kao organizatora protesta u ZHŽ-i prestaje, kao što prestaje i odgovornost ostalih organizatora koji su bili navedeni u prijavi", kazao je Marušić, dodavši kako je sada sve na borcima koji će odlučiti što će se dalje događati.

"Ako naši branitelji odluče ići na označene lokalitete, ili bilo što drugo i ja idem s njima. No, mogu samo reći da se borci otimaju kontroli i kreću u proteste", zaključio je predsjednik Udruženja Zaboravljeni branitelji Zapadnohercegovačke županije.

Podsjećamo, Vijeće branitelja BiH za danas je najavilo održavanje mirnih protesta diljem Federacije kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalaze, "kao i zbog odnosa vlasti prema onim braniteljimaa koji nisu ostvarili svoja prava", kako je stajalo u najavi protesta.

FENA