Preminula s. M. Angelina Ivković, članica Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije

časna sestra, Angelina Ivković
U zajednicu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije primljena je 19. rujna 1964. u Kloštru Ivaniću gdje je započela redovničku formaciju. U postulaturu je stupila 2. veljače 1966. u Virovitici, a godinu novicijata započela je 22. kolovoza 1966. u Kloštru Ivaniću. Prve redovničke zavjete položila je 23. kolovoza 1967. pod redovničkim imenom s. Angelina. Doživotne zavjete položila je na blagdan Rođenja BDM 8. rujna 1972. u Kloštru Ivaniću.

U Sarajevu je završila višu ugostiteljsku školu, visokokvalificiranu školu za organizaciju rada te daktilografski tečaj. Cijeli radni vijek djelovala je u Sarajevu (1967-2008). Živjela je u zajednici sestara na Ilidži te na Bjelavama u Sarajevu. Radila je na Institutu za fizijatriju i rehabilitaciju te kao rukovodilac tehničkog servisa na Stomatologiji. Od 1985.-1992. bila je suradnica u tajništvu Svjetla riječi. Ozbiljne zdravstvene poteškoće zadobila je 1995. godine kada joj je dijagnosticirana Sclerosis multiplex. Bolest je s godinama uznapredovala, te potpuno ovisna o pomoći sestara, s. Angelina je 2008. godine premještena u samostan sestara na Gorici u Livnu.

Redovničko i franjevačko poslanje s. Angeline obilježeno je služenjem siromasima, nemoćnima, bolesnima i čovjeku u potrebi bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. I danas o tome svjedoče mnogi stanovnici Sarajeva, napose oni iz teških ratnih dana kojima je upravo pomoć s. Angeline život značila. Za ovaj njezin iznimni pastoralni rad 24. prosinca 2011. kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski dodijelio joj je priznanje.

U subotu, 14. veljače 2015. pri izlasku iz lječilišta Reumal u Fojnici zbog gubitka ravnoteže pala je na leđa i zadobila teške povrede glave od kojih je istog dana preminula u Kliničkom centru Koševo u Sarajevu.

KTA