Prekinut željeznički promet između Sarajeva i Mostara

Uslijed velikih padalina snijega željeznički promet se odvija otežano, a na nekim relacijama je i prekinut.

Na pruzi Sarajevo - Čapljina između željezničkih stanica Bradina i Grad u petak je došlo do velikog snježnog odrona i pada drveća na željezničku prugu, što je prouzrokovalo prekid željezničkog prometa.

Na pruzi Sarajevo - Doboj - Bosanski Šamac željezničiki promet se odvija otežano sa zakašnjenjima putničkih vlakova. Na prugama u Tuzlanskoj i Unsko - sanskoj županiji željeznički promet se odvija uz određene poteškoće.

Jedan od ključnih problema je nemogućnost dolaska radnika na posao kako bi se očistila od snijega kritična mjesta na pruzi i u željezničkim stanicama. Određeni broj radnika koji je došao na posao da radi na raščišćavanju snijega čini maksimalne napore za redovitu uspostavu željezničkog prometa, ali to nije dovoljno, te im je potrebna pomoć i zamjena.

Obavještavaju se zaposlenici Željeznica i ostali građani da se čine maksimalni napori da se od 05. veljače uspostavi redovni lokalni putnički promet na relacijama Sarajevo - Pazarić - Sarajevo i Sarajevo - Zenica - Sarajevo, priopćeno je iz Službe za informiranje Željeznica FBiH.

Fena