Predsjedništvo BiH o ukidanju viza za diplomate

Iz Predsjedništva BiH saopćeno je da će se na sjednici raspravljati i o prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Savjeta ministara BiH i Savjeta Europe o Uredu Savjeta Europe u Sarajevu i njegovom pravnom statusu.

Predsjedništvo BiH razmatraće Prijedlog odluke o produžetku mandata kontingentu Oružanih snaga BiH u Organizacijskoj-stabilizacijskoj misiji UN u Kongu i prijedloge odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o suradnji službi potrage i spašavanju između Savjeta ministara BiH i Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Na dnevnom redu je i poziv za učešće na Samitu Afričke unije u Etiopiji od 25. do 31. siječnja 2011. godine, kao i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za notu sporazuma između BiH i Nizozemske o plaćenom radu izdržavanih članova porodice diplomatskog, konzularnog, administrativnog, tehničkog i servisnog osoblja i Sporazum o kreditu između BiH koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Uni kredit banka Austrija AG - za finansiranje projekta rekonstrukcije i proširenje kanalizacionog sistema u općini Gradiška.

Predsjedništvo BiH raspravljaće o Prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika o suradnji između Ministarstva finansija i trezora i Međunarodne finansijske korporacije, za finansiranje projekta generiranja stranih investicija u BiH i Sporazuma između BiH i Španjolske o suradnji u borbi protiv korupsije, posebno terorizma, nezakonite trgovine drogama i organiziranog kriminala.

Sjednica Predsjedništva BiH zakazana je za 12.00 sati.

srna