Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović razgovarao sa predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem

...Fahrudinom Radončićem o aktualnoj političkoj situaciji, statusu dvije stranke u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u Federaciji BiH te iznalaženju rješenja za ključna pitanja koja koče put BiH u euroatlantskom procesu.

Sugovornici su zaključili kako je nužno žurno iznalaženje rješenja za presudu Europskog suda u Strasbourgu („Sejdić - Finci") što bi omogućilo kredibilnu aplikaciju za pristup Europskoj uniji.

Također, nužno je rješavanje problema vojne imovine što bi otvorilo put ka NATO -u.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcioniranju četvorke na razini Federacije BiH.
Predsjednici HDZ -a BiH i SBB -a BiH su tijekom razgovora dali svoje viđenje problema u Federaciji BiH i teškoj krizi u kojoj vlast funkcionira.

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. Dragan Čović ponovno je istaknuo kako legitimni hrvatski predstavnici nisu u vlasti u Federaciji BiH ni nakon dvije godine otkada je to jasno dogovoreno. „Danas smo tu gdje jesmo, HDZ BiH i SBB ne interesira izvršna vlast na federalnoj razini u ovom trenutku, jer nema niti jednog smisla. Zastupnici HDZ-a BiH i SBB-a BiH u federalnom Parlamentu glasovat će za zakone koji budu išli u korist svih naroda i građana u Federaciji BiH", istaknuo je dr. Čović.