FOTO  Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas posjetio Odžak

odzak, dr. Dragan Čović

...te se sastao sa članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH na čelu s predsjednikom Ilijom Ilićem, načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, te članovima Županijskog odbora HDZ BiH Odžak, vijećnicima, članovima Vlade ŽP i zastupnicima u Skupštini ŽP iz Odžaka, te ravnateljima Javnih ustanova iz Odžaka.
Na sastaku se razgovaralo o stanju i radu OO HDZ-a BiH Odžak, gdje je predsjednik OO HDZ BiH Odžak Ilija Ilić upoznao predsjednika Čovića sa aktivnostima koje se provode u Općinskom odboru.

Razgovaralo se i o aktualnim projektima od posebne važnosti za stanovnike općine Odžak s posebnim naglaskom na projekte koji su među prioritetima i koje u skoro vrijeme treba realizirati, koje je na sastanku prezentirao općinski načelnik Jakov Ivanković.

Nakon uvodnog dijela skupu se obratio predsjednik Čović koji je u svom izlaganju govorio o trenutoj političkoj situaciji u BiH, kao i o trenutnom položaju Hrvata u BiH, o socijalno ekonoskom stanju te o izmjenama Izbornog zakona koje bi trebale uslijediti.
Nakon sastanka predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obratio se medijima komentirajući današnji sastanak, te je kazao: „Kroz razgovor smo se dotaknuli svih životnih tema i onih unutar stranačke aktivnosti. Želio sam prenijeti dojmove kako ja vidim presjek rada u stranci, tijekom prošle godine i što bi trebali vidno poboljšati u izbornoj 2018. godini. Želio sam da me kolege upoznaju što je to što smo obećavali prije tri godine na izborima u Odžaku, što smo uradili i što je preostalo odraditi. Također, podsjetili smo se što smo obećavali prije godinu i pol na lokalnim izborima, što smo pokrenuli i što ja trebam pomoći. Odgovorno tvrdim da nema ni najmanji problem da bilo koji postavljeni program ne bude pravodobno izvršen. Danas možemo predstaviti mnogo izraženije infrastrukturne planove za naredne četiri godine, jer sam siguran da će na kraju ovog ciklusa BiH biti pred vratima EU, a i čitav ovaj prostor priključit će se EU", naglasio je dr. Čović.

„Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade RH, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskog naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu. To onda znači obvezu općini, županiji, entitetu i državi i svima nama koji smo u bilo kojoj razini vlasti da svoje planove do kraja poštujemo", kazao je u izavi za medije predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović.
„Preostao je ključni zadatak, izborni zakon, kojeg moramo završiti, zbog čega je trpio naš europski put pa nismo popunili europski upitnik. Sreća je za ovaj kraj da će pored Orašja i Domaljevca i Odžak imati svoj prijelaz od čega će svaka sredina imati višestruku korist. Nekad je ovo bio klasičan poljoprivredni kraj, a sutra u njemu mogu biti zastupljene visoke tehnologije, a da bi se to dogodilo moramo investitorima omogućiti da ovdje otvaraju svoje pogone sa svim pogodnostima koja ima BiH kao nečlanica EU. Treba napraviti administrativna i druga rasterećenja da se ovdje brže otvaraju radna mjesta, da se ovdje ostaje i da se ljudi vraćaju", poručio je dr. Dragan Čović tijekom boravka u Odžaku.

Boravak u Odžaku dr. Čović je iskoristio i za posjet župniku vlč. Jakovu Filipoviću u župi sv. Ivana Glavosjeka.