FOTO  Predsjednik Čović sa izaslanstvom obišao Župu sv. Ante Padovanskog Gornja Močila – Sijekovac

Gornja Močila – Sijekovac, posjet, dr. Dragan Čović

...i ministra za izbjeglice i raseljene osobe u Vladi RS Davora Čordaša te dopredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića, jučer je boravio u župi sv. Ante Padovanskog, Gornja Močila - Sijekovac. Domaćin susreta bio je župnik vlč. Ivan Tolj.
Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom Čovićem, sudjelovalo je na predstavljanju zaklade Fraternitas, Župe svetog Ante Padovanskog i projekta održivog razvoja.

Župa sv. Ante Padovanskog, Gornja Močila - Sijekovac, smještena je desetak kilometara južno od Bosanskog Broda te se posljednjih godina pretvorila u središnju točku povratka prognanih Hrvata u Bosansku Posavinu.
U ovom kraju, kao i u cijeloj Posavini, ima još dosta neobnovljenih kuća i na njihovoj obnovi se intenzivno radi. Zaslugom župnika vlč. Ivana Tolja, u kratko vrijeme obnovio je i nanovo izgradio u ratu spaljenu crkvu, a u okviru župe izgradio je vjerski i kulturno-sportski centar s igralištima za djecu, nogometnim terenom i prostorom za okupljanje župljana.
Nakon predstavljanja zaklade te obilaska župne crkve, izaslanstvo HDZ BiH druženje je nastavilo sa predstavnicima crkvenog i društvenog života iz ovog dijela Bosanske Posavine.