Predsjednik Clinton zadovoljan razvojem AUBiH-a

Clinton, Hillary Clinton, AUBiH, studenti

U četvrtom po redu susretu u protekle dvije godine s predsjednikom AUBiH-a, Denisom Prcićem, predsjednik Clinton je dao potporu AUBiH-u i radu s mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Predsjednik AUBiH-a Denis Prcić sa svoje strane je zahvalio predsjedniku Clintonu na naporima koje ulaže na planu razvoja euro - atlantskih intergracija cijele regije, ali i unaprijeđenja međusobne suradnje zemalja Jugoistočne Evrope, naglasivši značaj razvoja obrazovanja kao strateški bitne odrednice za dugoročni napredak Bosne i Hercegovine i regije u cjelini.

Predsjednik Clinton je bio zainteresiran da čuje mišljenje predstavnika AUBiH-a o trenutnoj situaciji u BiH uz izražavanje nade da će BiH i cijela regija uskoro krenuti naprijed prema EU i NATO-u.

Predsjednik Prcić je Clintonu iznio svoje viđenje trenutne situacije kao i da akcent djelovanja treba usmjeriti ka mladim ljudima koji će kroz kvalitetno obrazovanje biti u stanju prevazići trenutne probleme.

Predsjednik AUBiH-a Denis Prcić je informirao predsjednika Clintona o aktivnostima Američkog sveučilišta u BiH kao i razvojnim planovima koji su vezani za regiju. Predsjednik Clinton je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim uspjehom AUBiH-a, te ponovio svoju kontinuiranu podršku ovom Sveučilištu. Denis Prcić je inače član Clintonove Globalne Inicijative, nevladine organizacije koju je osnovao bivši američki predsjednik, a koja se bavi raznim oblicima pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

Isti dan u Budvi, predsjednik Clinton je otvorio Konferenciju "Balkan Networking for Social Empowerment of South Eastern Europe" (Balkanska inicijativa za jačanje društva jugoistočne Euvrope). Skupu su prisustvovali bivši i sadašnji šefovi država i vlada regije Mile Đukanović, Stipe Mesić, te Milan Kučan.

Predsjednik Clinton se sastao i sa ministrom vanjskih poslova BiH, Svenom Alkalajem. Organizatori skupa bili su Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Igorom Lukšićem i Atlas Grupa, čiji je predsjednik Duško Knežević. Predstavnici AUBiH-a održali su sastanke i s ministrima prosvjete, vanjskih poslova i odbrane Crne Gore kako bi ih upoznali o inicijativi otvaranja Američkog sveučilišta u ovoj zemlji.

Sponzorirani članak!