Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ujedinila BiH i Mostar

kolinda grabar kitarovic
...gdje su je pak srdačno dočekali u oba dijela grada, rukovali se i radovali, a brojni, uglavnom najmlađi, željeli su snimiti selfie fotografije. Predsjednica je istaknula pitanje jednakopravnosti Hrvata i najavila da će biti lobist za euroatlantski put BiH.

- Razgovarali smo o položaju hrvatskoga naroda i o tome što ja kao predsjednica Hrvatske mogu pomoći. Čvrsto vjerujem u budućnost BiH kao države tri jednakopravna, konstitutivna naroda - rekla je predsjednica Grabar-Kitarović nakon susreta s rektoricom Ljerkom Ostojić i svim dekanima Sveučilišta u Mostaru. Izrazila je zadovoljstvo što se u Mostaru vraća suživot.

- U Mostaru se na djelu vidi ne samo suživot, nego i zajedništvo. To je preduvjet napretka ovoga grada i cijeloga područja - rekla je Grabar-Kitarović, koja je u Sarajevu primila i priznanje ''Isa Beg Ishaković'' za doprinos razvoju odnosa RH i BiH. - Prava predsjednica - jedinstven je komentar koji se mogao čuti od brojnih prolaznika koji su se okupljali na svakoj lokaciji koju je predsjednica danas posjećivala. Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić, koji se s predsjednicom susreo u hotelu Mepas, rekao je kako predsjednica podupire HNS i inicijative kojima se inzistira na jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda jer su sada u diskriminiranome položaju. Predsjednica se susrela i s biskupom Ratkom Perićem i gvardijanom Franjevačkog samostana fra Ikom Skokom, a sa Staroga mosta jedan skakač izveo je skok u Neretvu.

vecernji.hr