FOTO   Predsjedatelj Bevanda razgovarao s predsjednicom Grabar - Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović, Vjekoslav Bevanda, BIH

Predsjedatelj Bevanda je  čestitao  pobjedu na predsjedničkim izborima i poželio uspjeh u radu. On je rekao da su BiH i Hrvatska dvije prijateljske zemlje koje imaju zajedničke interese i zahvalio se na potpori koju Hrvatska pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Europskoj uniji.

Predsjednica Grabar - Kitarović je rekla da su Hrvatska i Bosna i Hercegovina prvi susjedi i da joj je zadovoljstvo što joj je i prvi službeni posjet, upravo, posjet   Bosni i Hercegovini. Rekla je da je došla da pošalje poruku prijateljstva, dobrosusjedstva i suradnje između dvije zemlje i najavila da će se nastaviti zalagati za europski i euroatlantski put BiH, kao i za ispunjavanje uvjeta za MAP.

Predsjedatelj Bevanda je upoznao predsjednicu Grabar - Kitarović s dosadašnjim aktivnostima na uspostavljanju vlasti na svim razinama i izrazio nadu da će taj proces biti uskoro i okončan. On je naglasio da je BiH zemlja sa mnogo neiskorištenih potencijala i da u narednom razdoblju je neophodno nastaviti raditi na regionalnoj suradnji kako bi se unaprijedila gospodarska suradnja i kako bi se oživilo poduzetništvo.

Sastanku je prisustvovala i veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Azra Kalajdžisalihović.