Predložen pritvor osumnjičenim za teško ubojstvo u Banja Luci

Pritvor/ rešetke
Ilustracija

 Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka predložio je pritvor za Radeta Drljaču (1995.) iz Banje Luke, Slobodana Krnetića (1986.) iz Laktaša i Borisa Zorića (1986.) iz Banje Luke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubojstvo Brune Rolda (1966.).

Drljača se tereti da je počinio i krivično djelo paljevina, priopćeno je iz tog tužiteljstva.

Oni su 25. studenoga u noćnim satima nakon verbalnog sukoba nanijeli Roldu više ozlijeda u predjelu grudi i vrata.

Drljača je potom Roldu zadao udarac nožem u predjelu vrata, od kojeg je i preminuo, a potom je zapalio kuću u kojoj se sve dogodilo.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, postojanja osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen iz razloga izvanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.