Pratnja premijera Mujezinovića zamalo ubila državnog ministra Čolaka

...spasila samo prisebnost njegova vozača koji se, kao u filmskom scenariju, nedaleko od Konjica uspio snaći naglim skretanjem vozila ispred jurećih automobila passata (842-T-700) i pratnje premijera FBiH Mustafe Mujezinovića.

Prisebnost vozača

Djelić sekunde odlučio je da ne dođe do izravnog sudara službenog volkswagenova terenca tuarega s tri passata u kojima su bili premijer Mujezinović i njegova pratnja, koji su sjekli zavoj pretječući na punoj traci sporije vozilo. Izbjegavajući prave jurilice, Čolakov se automobil zabio u autobus. Nevjerojatno je da se nakon sudara, koji su prouzročili, Mujezinović i njegova pratnja nisu zaustavili na mjestu nesreće.

Čolak se u službenom terencu vozio iz pravca Mostara prema Sarajevu srednjom brzom kolničkom trakom, i to usporedo s autobusom, koji je također išao prema Sarajevu. U tome trenutku u mjestu Podorašcu, na izlazu iz Konjica, u zavoju koji policija naziva osmica, iz krajnje nepreglednog zavoja naletjela su tri crna passata s rotirajućim svjetlima, sjekući zavoj i pretječući na punoj crti sporije vozilo. Vozač Drago Jurić naglo je skrenuo kako bi izbjegao izravni sudar te je prednjim desnim krajem udario nedaleko od vozačevih vrata u autobus registarskih oznaka 747-T-128. Aktivirali su se zračni jastuci, a ministar Čolak i vozač Jurić prošli su bez ozljeda. Tri passata nastavili su ludu vožnju ne zaustavljajući se na mjestu nesreće. Inače, Mujezinović je u posljednji trenutak žurio na sjednicu Vlade FBiH.

Žurili na Vladu u podne

Naime, nezgoda se dogodila oko 11 sati, a sjednica je počinjala u 12 u Mostaru. Na mjesto nesreće ubrzo je stigla policija. Na vozilu Ministarstva pravosuđa zabilježena je veća šteta, dok je autobus bio neznatno oštećen. Vozač tuarega Jurić i vozač autobusa Šaćir Maksumić dali su identične izjave. I Maksumić i Jurić rekli su da su tri passata u nepreglednom zavoju na punoj crti pretjecali vozilo te ugrozili promet u drugoj traci. Na mjestu događaja policija se uvjerila da Čolakov vozač nije mogao na vrijeme uočiti i reagirati na službena vozila. No, u takvom slučaju oba dužnosnika imaju pravo na službenu pratnju i na vozila s rotirajućim svjetlima i posebnim oznakama.

(Večernji list)