Požar kod Jablanice izmakao kontroli

Na gašenju su, uz vatrogasce angažirani i svi stanovnici obližnjih sela. Nažalost, danas nema helikoptera, pa smo zatražili pomoć susjednih općina i Sarajeva ", rekao je za FENU Omer Drežnjak, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Jablanica.

Na području općine aktivan je i požar na Bokševici koji uskoro može ugroziti sela Glodnici i Mrakovo, izjavio je Drežnjak.

Konjic je danas pun dima i pepela, vjetar razbuktava vatru, a požarna linija u rejonu Boračko jezero - Boračka draga - Borašnica - Kiser, s četiri proširila se na gotovo deset kilometra.

"Kao i jučer i danas imamo pomoć jedne sarajevske vatrogasne posade s cisternom. Danas neće djelovati helikopter, a požar se širi u više pravaca, rekao je za FENU Zdravko Knežević, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice.

Danas oko dvanaest sati izgorjela je jedna napuštena kuća u selu Duboka kod Čeline u Dolini Neretvice, intervencija vatrogasaca je u tijeku.

"Požar na Bokševici još nije zaustavljen, na terenu su vatrogasci i radnici" Šumarstva - Prenj ", očekujemo podršku drugih općina i Oružanih snaga kojima smo molbu i zahtjev uputili jučer", rekao je gospodin Knežević.

(fena)