Pozadina prosvjeda: Momci, Fahro stoji iza ovoga, a mi smo ga popušili !

Sarajevo, Neredi, Sarajevo, prosvjedi, SDA BIH, prosvjedi, Milorad Dodik, Mladen Bosić, prosvjedi, Srbija, zoran čegar, prosvjedi, BIH, Sarajevo, prosvjedi, Sarajevo, Vlada Federacije, prosvjedi, prosvjedi, BIH, revolucija, prosvjedi, BIH, jozo pavković, BIH, prosvjedi, prosvjedi u bih, paljenje, državni arhiv, Sarajevo, prosvjedi, Fahrudin Radončić, Sarajevo, prosvjedi, uhićenje, prosvjedi, prosvjedi u bih, paljenje, zapaljenje, samozapaljenje
...i politička podrška, a tome su spremni i svjedočiti, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP) iz pouzdanih izvora bliskih istrazi.

Naime, istraživači agencije NAP došli su u posjed policijske zabilješke koja je sačinjena dva dana nakon demonstracija u kojima je zapaljena zgrada Predsjedništva BiH, kantonalne vlade i Općine Centar, a koja to potvrđuje.

Jedno od privedenih osoba tijekom demonstracija, Tarik Zejnilović, kako se navodi u policijskoj zabilješci, rekao je policijskim službenicima da se „u policijskoj stanici tijekom noći u više navrata verbalno sukobio sa Aličković Nedimom (Alečković Nihad op.a., jedan od vođa prosvjeda) kojom prilikom ga je Zejnilović upitao gdje su te pare što su se dijelile".

A, on (Alečković op.a.) mu je rekao dan i on ne zna, a da zna da su podijeljene pare, i to jednoj grupi navijača sa Grbavice, te da je novac sigurno dijeljen od strane njegovog bivšeg direktora. Također je Nedim (Nihad op.a.) u više navrata govorio "ovo Fahri odgovara, a nas zavališe...", ne govorivši točno kome. Također im se Alečković obratio riječima "Momci, Fahro stoji iza ovoga", a mi smo ga popušili - navodi se u policijskoj zabilješci.

Alečković, koji se spominje u zabilješci, najvjerojatnije je osoba koja je bila jedan od vođa demonstracija za usvajanje jedinstvenog matičnog broja, a u javnosti se spominjalo da je radio kao recepcionar u "Avaz Twist Toweru" odakle je, navodno, otpušten.

Sam Zejnilović je u policijskoj stanici saslušan kao osumnjičeni za više kaznenih djela tijekom demonstracija, a on je od ranije poznat sarajevskoj policiji. Zejnilović je tijekom saslušanja kazao i točno koje osobe je vidio kako na demonstracije dolaze "sa ruksacima iz kojih su izvadili kape fantomke kao i benzin".

Također, on je policiji rekao da je osobno vidio i tko je zapalio i opljačkao kiosk na tramvajskoj stanici Skenderija tijekom demonstracija.

O njegovom iskazu su, kako saznaje Patrija, obaviješteni i nadležni tužitelji Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

slobodna-bosna.ba