Povratna karta Mostar - Rim 180 eura

Zračna luka Mostar
... Mistral Aira na ovoj relaciji, a planirani su letovi ponedjeljkom i četvrtkom. - Analiza koju su radili talijanski stručnjaci govori kako se ove sezone očekuje 10.000 putnika na ovoj liniji. Možemo reći kako je ovo donja granica očekivanja. S obzirom da se radi o novom zračnom koridoru, nisu u obzir uzimane optimalne brojke. Ove godine ćemo imati dva leta tjedno, a projekcije govore kako će iduće godine vjerojatno biti i tri leta tjedno - rekli su za Večernji list u mostarskoj zračnoj luci.

Zrakoplov će imati 140 do 150 sjedišta, a da postoji interes za ovaj zračni koridor, govori i podatak kako se već veliki broj ljudi raspitiva o tome kolika je cijena karata.

- Postoji veliki interes prema trenutnim pokazateljima. Povratna karta će koštati 180 eura, a karte se mogu rezervirati u Zračnoj luci Mostar gdje Mistral Air ima svoj prostor. Let do Rima traje oko sat vremena - rekli su nam naši sugovornici. Otvaranje ovoga zračnog koridora nema samo veliki značaj zbog povezivanja s glavnim gradom Italije nego što se ovim letom Mostar povezuje sa svim europskim, pa i svjetskim metropolama.

Sat vremena leta

- Za sat vremena leta ste u Rimu, a iz toga grada možete nastaviti let prema bilo kojoj europskoj destinaciji. Na ovaj način ćemo skratiti vrijeme putovanja u Njemačku, Englesku, Francusku, ali i npr. Ameriku. Radi se o važnom projektu za Zračnu luku Mostar koji će sigurno unaprijediti naše poslovanje - ističe Marko Đuzel, rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti mostarske Zračne luke. Osim ove linije, tu su i letovi za Napulj i Bari utorkom, odnosno, petkom.

- Uskoro počinju i charter linije iz nekoliko talijanskih gradova, kao i iz drugih europskih zemalja - zaključili su naši sugovornici. Sve ovo obećava kako će Zračna luka Mostar i ove godine bilježiti nove poslovne uspjehe. Hoće li oni biti dovoljni da na kraju možemo konstatirati kako je još jednom oboren rekord broja putnika, ostaje vidjeti. Sve ovo je jak poticaj i za razvoj gospodarstva.

Večernji List