Potvrđeno ujedinjenje HDZ-a 1990 i HNS-a

Martin Raguž 5. Dani filma Mostar
Martin Raguž 5. Dani filma Mostar

... ove stranke Martin Raguž i predsjednik HNS-a Drago Džabas.

"Od danas ćemo djelovati pod nazivom HDZ 1990, i to je jedna stranka koja će funkcionisati u političkom smislu, što smatramo velikim korakom ka ukrupnjavanju i profilisanju političke scene, pogotovo kada je riječ o strankama sa hrvatskim predznakom", rekao je Raguž novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990.

On je naveo da je riječ o zajedničkom pristupu europskom, demokratskom, bosanskohercegovačkom i multinacionalnom načelu borbe za ravnopravnost svih naroda i bez diskriminacije građana na cijelom prostoru BiH.

"Ovim potezom ojačali smo subjektivitet i profil HDZ-a 1990", istakao je Raguž.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 danas je analiziralo i tijek priprema za opće izbore u BiH, uz ocjenu da ova stranka nastavlja putem europske budućnosti BiH, na bazi vlastite odgovornosti i Statuta stranke.

Raguž je najavio mogućnost koalicije HDZ-a 1990 sa drugim strankama u vezi sa izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i sudjelovanja na izborima u Republici Srpskoj, te odrđenim županijama gdje se za to ukaže zajednički politički interes.

"Želimo da novim političkim kvalitetom pozitivno reagujemo na opravdano nezadovoljstvo građana u BiH", poručio je Raguž.

On danas putuje u Brisel gdje će, kako je rekao, govoriti o desetogodišnjici Solunskog samita.

"Reći ću da nam treba novi fokus Europe, ali i nova politika u BiH. Jer, bez te dvije dimenzije, u BiH će biti nastavljena agonija, čiju će cijenu plaćati građani BiH, a njihovo nezadovoljstvo biće sve veće", naveo je Raguž.

SRNA