Potvrđen popis s imenima izvršnih direktora Elektroprijenosa BiH

elektroprijenos, sud bih, tužba, federalna vlada, platformaši, elektroprijenos, elektroprijenos, BIH, mrak, Matan Žarić, Elektroprijenos bih, popis
"Za članove uprave predloženi su: za izvršnog direktora za rad i održavanje Cvjetko Žepinić, za izvršnog direktora za investicije Alaudin Alihodžić, za izvršnog direktora za finansije Mila Bule, za izvršnog direktora za pravo Nedžad Numić i za izvršnog direktora za kadrove Vinko Đurašinović", rekao je Matan Žarić novinarima nakon sjednice Upravnog odbora.

On je istakao da će Skupštini akcionara ove kompanije biti predloženo imenovanje nove uprave, podsjetivši da upravu ove kompanije čine generalni direktor i pet izvršnih direktora.

Žarić je ponovio da je dobit ove kompanije oko 330 milina KM i da bi sredstva u narednih sedam dana mogla postati operativna.

Predsjednik Upravnog odbora "Elektroprijenosa BiH" Branko Baroš istakao je da je na sjednici usvojen plan upošljavanja za ovu godinu i plan prijema pripravnika.

"Plan je da u ovoj godini bude uposleno oko 90 ljudi različitih profila. Na sjednici smo utvrdili Pravilnik o priključku koji do sada nismo imali, a definirali smo zahtjev korekcije tarifa", rekao je Baroš.

SRNA