FOTO/VIDEO  POTRES U HERCEGOVINI Dvije osobe teže ozlijeđene u Stocu, od toga jedna osoba u komi, više njih se javilo s lakšim ozljedama

Dom zdravlja Stolac Kazimir Raguž
Hercegovina.info

U potresu koji je večeras pogodio Hercegovinu, dvije osobe su teže ozlijeđene, od čega je jedna osoba, 1994. godište u komi. Potvrđeno je to večeras za Hercegovina.info iz Doma zdravlja Stolac.

Ozlijeđene osobe prevezene su u bolnice u Mostaru. Jedna osoba ozlijeđena je nakon što je u obiteljsku kuću u naselju Kukavac pala veća stijena, i prema prvim saznanjima radi se o djevojci čije je stanje kritično. Više osoba se obratilo Domu zdravlja s lakšim ozljedama, potvrdio je našem portalu ravnatelj Doma zdravlja Kazimir Raguž.

Materijalne štete u Stocu se još uvijek zbrajaju. Više objekata, naročito onih starijih je oštećeno. Štetu je pretrpio i objekt Doma zdravlja Stolac.

Građani se javljaju s različitim lakšim ozljedama, među kojima i uganuće noge u bijegu od potresa, ozlijede glave od predmeta koji su padali s visine i slično. 

U Domu zdravlja pojačan je broj medicinskih djelatnika, a Stočani će noć koja je pred njima probdjeti. 

Podsjetimo, potres magnitude 6.0 stupnja po Richteru u 23:07 sati epicentar je imao 15 kilometara sjeveroistočno od Stoca. Potres se snažno osjetio i u Čapljini, te Mostaru, ali i cijeloj Hercegovini. Pravo stanje i štete nakon potresa koji ni stariji ne pamte znati će se sutra. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.