FOTO/VIDEO  Poslušajte što je šestogodišnjakinja poručila BiH političarima

Vi mislite da je važno da ste se vi rodili sa matičnim brojem i da samo vi trebate da ga imate. Ne. Puno još djece se rodilo i po zakonu bi trebalo još', poručuje Ajša parlamentarcima, piše radiosarajevo.ba.

Posljednjih nekeoliko dana Bosnu i Hercegovinu preokupiraju prosvjedi građana Sarajeva koji zahtijevaju da se uvede zakon o izdavanju jedinstvenih matičnih brojeva djeci.

Građani negoduju zbog toga što Vijeće ministara nije donijelo konačan Prijedlog zakona o JMBG-u, već privremeno rješenje o izdavanju jedinstvenih matičnih brojeva, čime su djeci, tvrde, uskraćena osnovna ljudska prava.
Naokon što su diljem BiH održani i prosvjedi potpore u kojima su sudjelovali i najmlađi, poslušajte što je bosanskohercegovačkim političarima poručila šestogodišnja Ajša.

'Vi mislite da ste vi glavni, vi ste samo željeli biti predsjednici i sad vas uopće nije briga za druge. Sad se osjećate k'o kraljevi i mislite što god vi hoćete, al' zato tu imaju i druga djeca. Vi mislite da je važno da ste se vi rodili sa matičnim brojem i da samo vi trebate da ga imate. Ne. Puno još djece se rodilo i po zakonu bi trebalo još', poručuje Ajša parlamentarcima.