Posjeta federalnog ministra Denisa Lasića Posavskoj županiji

Posjeta federalnog ministra Denisa Lasića Posavskoj županiji
U sjedištu Županije Posavske u Orašju federalnog ministra sa suradnicima primio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Sastanku je nazočio i načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić.


Na sastanku je bilo govora o cestovnoj infrastrukturi i budućim planovima i ulaganjima u istu na području Županije i općina. Planirano je u ovoj godini izdvojiiti i uložiti oko 700.000 KM u projekte vezane uz magistralne ceste, pogotovo one koji izravno utječu na povećanje sigurnosti u prometu, kao što su nogostupi. pješačke i biciklističke staze. Također, planirana je gradnja kružnog toka na magistralnoj cesti M14.2. koji će omogućiti bržu protočnost prometa. U planu je i sanacija nekoliko oštećenih dijelova prometnica, te dodatno ulaganje u održavanje postojeće mreže cesta.

U sklopu ove posjete ministar Lasić je posjetio i Općinu Odžak, te održao radni sastanak s načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, na kojem je upoznat s budućim projektima u ovoj općini, kao što je izgradnja obilaznice Odžaka.

Premijer Klaić i načelnici općina su se zahvalili ministru Lasiću na posjeti i na dosadašnjoj dobroj suradnji, i izrazili želju da se ista nastavi.