Porezna uprava sa proizvođačima/zastupnicima fiskalnih sustava

fiskalizacija, fiskalizacija, fiskalizacija, Midhat Arifović, fiskalizacija, Porezna uprava, fiskalizacija, Željko Konta, fiskalizacija, fiskalizacija, Zakona o fiskalizaciji, Republika Srpska, obrtnici, gospodarstvo
Direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović je podsjetio prisutne da je prema Pravilniku o dinamici fiskalizacije 15. stpnja 2011. godine bio rok do kada su obveznici fiskalizacije imali obavezu da nabave fiskalni uređaj i stave ga u funkciju.

Naglasio je da se u narednom periodu očekuje povećan broj zahtjeva za inicijalnom fiskalizacijom, pa je u tom smislu upozorio proizvođače/zastupnike fisklanih uređaja da inzistiraju na tehničkoj spremnosti i obučenosti servisa i servisera za kvalitetno obvaljanje radnji koje su uvjet za efikasnije provođenje procesa inicijalne fiskalizacije.

Na sastanku je istaknuto da se u postupku fiskalizacije inspektori Porezne uprave FBiH susreću sa problemima na terenu kao što su: nedostatak sim kartice telekom operatera, prodaja nekompletnih fiskalnih uređaja proizvođača/zastupnika, kvarovi na fiskalnim uređajima prilikom fiskalizacije itd.

Navedeni problemi dovode do toga da se postupak fiskalizacije prekida, što izaziva ponovni odlazak inspektora na teren i bespotrebno trošenje radnog vremena.

Da bi se ovakve situacije prevazišle Porezna uprava FBiH traži od proizvođača/zastupnika fiskalnih sustava da osiguraju maksimalnu tehničku spremnost servisa i obučenost servisera u cilju profesionalnijeg pristupa cijelom procesu.

Dogovoreno je da se u narednom periodu prati rad servisa i servisera, a za one koji ne budu radili u skladu s odredbama Zakona o fiskalnim sustava biće izricane sankcije, odnosno visoke novčane kazne propisane zakonom, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Fena