Poplava ekonomista u krajiškoj policiji: Za dvije godine stekli diplomu i svi diplomirali u istom danu

Husein Kunić je policajac iz Bihaća. I diplomirani je inženjer. Diplomu je stekao na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu. U rubrici zvanje piše: „inženjer proizvodnog menadžmenta". E, sad, kakve veze proizvodni menadžment ima sa policijom, utvrdit će državno Tužiteljstvo. Kunić je u pritvoru. Sumnjiči se da je kao inženjer proizvodnog menadžmenta, podsticao proizvodnju opojnih droga na plantažama Nedžiba Kurtovića zvanog Nedži.

I Rufad Mujezinović je policajac. U Ključu obavlja funkciju zamjenika dozapovjednika policijske stanice. I diplomirani je ekonomista. Zvanje je je stekao na Fakultetu za uslužni biznis Sremska Kamenica - Fabus. Na fakultet je upisan nepoznatog datuma 2003. godine, a diplomirao je 8. srpnja 2005. godine. Za dvije godine, dakle, stekao je visoku stručnu spremu. Sa prosječnom ocjenom 7,31. Kalibar i po.

U diplomama izdatim na Univerzitetu za poslovne studije u Banja Luci nije naveden prosjek ocjena. Uglavnom, Ahmet Bašagić, prvi prometnii policajac iz Krajine, stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste, tako što je preskočio prve dvije godine studija. Treću godinu upisao je u akademskoj 2005/2006. godini, a već je 13. srpnja 2006. godine stekao visoku stručnu spremu. Diploma mu je izdata tek naredne godine, a zavedena je pod rednim brojem 299. Njegov kolega, Suad Prošić, dozapovjednik policije u Cazinu, posjeduje diplomu istog fakulteta sa rednim brojem 298. I on je preskočio prve dvije godine studija, a onda, zajedno sa kolegom i susjedom Bašagićem, diplomirao istoga dana - dakle, 13. srpnja 2006. godine. Diploma mu je izdata 21. rujna 2007. godine.

Istu diplomu, istog fakulteta, posjeduje policijski inspektor iz Bihaća Suvad Mehtić, sin Jusin. Nakon preskočene prve dvije godine studija, 2005. godine je upisao treću godinu Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci. Svibnja 30. godine 2006. uspješno je završio fakultet i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Diploma mu je, čuda velikoga, izdata 21. 9. 2007. godine, a zavedena je pod rednim brojem 0035. Što znači da su na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta za poslovne studije u Banja Luci, od 30. svibnja 2006. godine do 13. srpnja iste godine, uspješno diplomirala 264 studenta. Dakle, na tom je Fakultetu, u tom periodu, dnevno, uključujući i subote i nedjelje, diplomiralo pet i po studenata. Nakon 13. srpnja 2006. godine, intenzitet je malo opao. Pa je tako, od tog dana, pa do 9 rujna iste godine diplomirao 131 student. Među tim studentima je bio i Ibrahim Hodžić zvani Baja. Nedavno uhićeni policajac MUP-a USK koji je zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 09. 09. 2006. godine, a diploma mu je uručena, naravno, 21. rujna 2007. godine.

Iste godine, dakle 2007., isti fakultet, upisao je i Asim Bašić, također, inspektor u MUP-u USK. Sve ispite položio je u predviđenom roku, nakon čega je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Diploma mu još nije izdata. Izdata mu je samo potvrda kojom je regulirao radni odnos. Komesar Ramo Brkić je uzeo u obzir tu diplomu i unaprijedio diplomiranog ekonomistu Bašića. Nakon toga Brkić je uhićen. Diplome još nisu poništene.

zurnal.info