Ponovo napadnut imam Beganović: Nož mu prošao pored srca!

velika kladuša, napad, imam, imam, velika kladuša, napad, Selvedin ef. Beganović, velika kladuša, napad, Selvedin Beganović, imam, napadi, velika kladuša
...koji ga je udario prvo tupim predmetom, a onda zarezao nožem na dva mjesta. Napad se dogodio u trenutku kada je efendija Beganović pošao dati psu vode prije ulaska u džamiju.

Kako saznaje Avaz, nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom u glavu, a nakon što je iznenađeni imam pao na zemlju pokušao ga je ubosti nožem u prsa i vrat. Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je, pozvao policiju. Beganović je u predjelu srca zadobio udarac nožem koji, na sreću, nije bi dubok, te ranu na vratu.

Ozlijeđeni imam je kolima hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši prevezen do Kantonalne bolnice (KB)„Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću gdje pregledan na Odjelu kirurgije, ali je nakon toga na vlastiti zahtjev pušten kući. Sarajevski list saznaje da je veoma uznemiren i u teškom psihičkom stanju. Međutim, prema neslužbenim informacijama, napadnuti imam je vidio napadača koji nije bio maskiran.

Ovo je treći napad na Beganovića u posljednjih 25 dana. Dana 8. prosinca, također, u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napalo je nožem trnovskog imama i nanijelo mu teže tjelesne ozlijede u predjelu ramena i ruke. Potom je 13. prosinca napadnut u predulazu džamije također od nepoznate maskirane osobe i tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede, ali pri tome veći broj udaraca po cijelom tijelu.

Selvedin ef. Beganović je nakon prvog napada 8. prosinca u više izjava medijima kazao kako nikoga ne optužuje i ne upire prstom. Učinio je isto i nakon drugog napada.

- Nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi! Nemojmo biti suci, jer će nam biti suđeno - izjavio je Beganović naglasivši kako je "slutnja gora od ubojstva".

Kladuška policija i dalje intenzivno radi na sva tri slučaja napada na trnovskog imama. Sumnja se da je riječ o istom napadaču čiji identitet još uvijek nije otkriven. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.

Mediji su ranije nagađali kako je imam Beganović na meti napada selefija zbog protivljenja odlasku mladića iz bihaćke krajine u džihad.