Ponovno se pokušala smijeniti Vesna Pinjuh

Skupština HNŽ-a

...poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
No, unatoč tomu nije donesena nikakva odluka, te je na prijedlog Kluba zastupnika HDZ-a 1990. i HSP-a BiH zatražen prekid sjednice, pa će se o smjeni raspravljati idući put. Prilikom drugog glasovanja za smjenu ministrice Pinjuh bilo je 17 zastupnika (HSP, HDZ 1990., SDA i dio SBiH), 7 zastupnika je bilo protiv (HDZ BiH), suzdržana su bila dva zastupnika SDP-a i preostala tri iz SBiH, dok je nezavisnoj zastupnici dr. Diani Zeleniki pozlilo prije izjašnjavanja.

Prijedlog HSP-a

Smjenu ministrice Pinjuh je predložio HSP, stranka čiji je član donedavno i bila, i koja ju je i postavila na tu dužnost. No, u međuvremenu je došlo do razilaženja. Pinjuh više nije članica HSP-a, te je krenula s osnivanjem svoje stranke.
- U parlamentarnoj demokraciji je normalno da se zatraži smjena ministra koji je u međuvremenu napustio stranku. Na nastavku sjednice ćemo pokušati osigurati potrebnu parlamentarnu većinu od 20 glasova za smjenu ministrice Pinjuh, riječi su Željka Asića, predsjednika Kluba zastupnika HSP-a BiH.

Stav ministrice

Ministrica Pinjuh nije željela puno komentirati pokušaj smjene, nego je kazala da će ta tema očigledno i dalje biti aktualna za određene političke opcije.
- To je njihovo legitimno pravo. Isto kao što je moje da radim svoj posao, koji kako smatram činim vrlo dobro. Koliko oni u koalicijskim odnosima mogu napraviti, to ne znam. Sve je do njih, kazala je Pinjuh. Podsjetimo kako se smjena ministrice nalazila i na dnevnom redu sjednice Skupštine održane u kolovozu prošle godine, ali je ista povučena prije izjašnjavanja zastupnika.

DNEVNI LIST