Ponovno napadnut imam koji je kritizirao ISIL

velika kladuša, napad, imam, imam, velika kladuša, napad, Selvedin ef. Beganović, velika kladuša, napad, Selvedin Beganović, imam, napadi, velika kladuša
...napadnut je u subotu navečer minut prije molitve jacije na ulazu u džamiju od strane nepoznatog napadača.

Napad se dogodio u predulazu trnovačke džamije u trenutku kada se efendija Beganović spremao da uđe u džamiju. Nepoznati napadač udario ga je s leđa tvrdim predmetom zbog čega je izgubio svijest nakon čega je zadobio više udaraca po cijelom tijelu.

Napadač se udaljio, a ozlijeđeni imam je pozvao policiju. Policijska patrola odvezla je Beganovića u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši gdje mu je ukazana pomoć. Kako "Dnevni avaz" saznaje, efendija Beganović zadobio je ozljede glave i cijelog trupa. Zbog nanesenih ozljeda i uznemirenja medicinski radnici su ozlijeđenog imama zadržali puna tri sata. Negdje oko 21 sat Selvedin ef. Beganović je dovezen kući.

Ovo je drugi napad na Beganovića u posljednjih pet dana. 8. prosinca također u večernjim satima nepoznata maskirana osoba napala je nožem trnovskog imama i nanijela mu teže tjelesne ozljede u predjelu ramena i ruke. Policija u Veliko Kladuši intenzivno radi na oba slučaja. Sumnja se da je riječ o istom napadaču čiji identitet još uvijek nije otkriven.

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša dežurni liječnik dr. Dinko Keserović potvrdio je da je Selvedin ef. Beganović zadobio lakše tjelesne ozljede. Dr. Keserović nije želio dati informaciju na kojim dijelovima tijela imama Beganovića su pronađene ozljede. "Avaz" saznaje da je prilikom povratka kući tranovskom imamu pozlilo i da mu se povraćalo. Saznaje se također da je zadobio više udaraca po bubrezima.

Selvedin ef. Beganović je nakon prvog napada 8. prosinca u više izjava medijima kazao kako nikoga ne optužuje i ne upire prstom. "Nemojmo biti tužitelji, jer ćemo na Sudnjem danu biti optuženi! Nemojmo biti suci, jer će nam biti suđeno", izjavio je Beganović naglasivši kako je ‘slutnja gora od ubojstva'.

Policijski istražitelji vrlo ozbiljno provode istragu o učestalim napadima na Beganovića. Indicije i osnovi sumnje upućuju da napadač, odnosno napadači, žive u blizini.