Ponovno imenovanje Primorca za direktora HT Mostar dovelo u pitanje koalicijski sporazum dva HDZ-a

 vanjske trgovine i ekonomskih odnosa s inozemstvom, na mjesto predsjednika uprave  direktora tog poduzeća, premda Primorac nema suglasnost Vlade za to imenovanje, zbog čega je Općinski sud u Mostaru odbio u Sudski registar upisati ga kao direktora društva. Uz to Primorac je i u sukobu interesa, jer kao aktualni ministar u Vijeću ministara ne može istovremeno biti i direktor javnog poduzeća.

Nakon prvog pukušaja imenovanja Primorca za predsjednika Uprave HT Mostar, HDZ 1990. upozorila je HDZ BiH da je to imenovanje nezakonito te da bi moglo ugroziti koaliciju dva HDZ-a. Nakon toga održan je sastanak čelništva dviju stranaka, nakon kojeg je predsjednik HDZ BiH Dragan Čović neprestano ponavljao kako „nema te fotelje koja može ugroziti koalicijski sporazum dva HDZ-a". Ono što se danas dogodilo, potvrdilo je neiskrenost i nevjerodostojnost Čovićevih riječi, da on jedno govori, a drugo radi, ili da ne upravlja strankom, jer su upravo članovi Nadzornog odbora HT-u, koje je imenovala Vlada F BiH, na prijedlog HDZ BiH, glasali za Primorca.

-Za nas je ta odluka nezakonita. Jedna druga osoba ima suglasnost Vlade F BiH kao većinskog vlasnika da može biti izabran za direktora HT-a, a to nije Vilim Primorac koji je danas, ponavljam nezakonito izabran. To je prvenstveno sada odgovornost Vlade Federacije, kao većinskog vlasnika tko će biti imenovan za direktora HT-a, ali mi smo u svakom slučaju za to da se mora poštivati procedura, ako smo pravna država, izjavio je za Dnevnik.ba, glasnogovornik HDZ 1990. Veso Vegar.( R. I. / Dnevnik.ba)