Politika Srba 80-tih sad je politika Bošnjaka za BiH : Podupiru novu majorizaciju Hrvata u BiH

... senator Mark Begich kojom se od američkog predsjednika Baracka Obame traži imenovanje posebnog predstavnika za Balkan koji bi prije svega bio usmjeren na provedbu Daytonskog mirovinskog sporazuma, ali su se usprotivili dijelu rezolucije u kojoj se upozorava na izborne podvale Hrvatima na koje je upozorio senator.
BiH nije višenacionalna

U pismu koje je upućeno senatoru Begichu, ova organizacija koja se predstavlja kao višenacionalna, a u najvećem broju okuplja Bošnjake u SAD-u, upozorava se da dio Begicheva pisma koji ukazuje na to da se na izborima poništava izborna volja Hrvata, predstavlja put u daljnje nacionalne podjele i narušavanje demokratskih načela. Ustvari, radi se o retorici koju ponavljaju sve bošnjačke stranke, a napose one najveće i koje se predstavljaju višenacionalnim. Sve se svodi na to da Bošnjaci kao najbrojniji narod može izabrati Hrvatima predstavnike u vlasti, i to se smatra ‘demokratskim standardom'. "Uvođenjem pravila da se predstavnici u vlasti mogu birati unutar njihove vlastite nacionalne skupine, rezolucija bi vodila daljnjem cementiranju nacionalno-teritorijalne podjele, koja zasigurno nije u dugoročnom interesu Bosne i njezinog naroda", navodi se u pismu ACBH koje je senatoru Begichu poslala predsjednica ove organizacije Mirzeta Hadžikadić. 
Ova organizacija poziva i na donošenje novoga ustava koji bi omogućio jednaka prava svim građanima te ‘omogućiti jasan i izvediv put prema EU i NATO-u promoviranjem demokracije, napretka i stabilnosti'.

Pokrenuo lavinu

ACBH naglašava da želi vidjeti daljnji snažni nastavak angažiranja SAD-a kako bi se približila NATO-u i EU. 
Američki senator Mark Begich podnio je senatskom Odboru za vanjsku politiku rezoluciju 131 kojom se traži imenovanje posebnog američkog izaslanika za Balkan, prije svega usmjerenog na procjenu uspješnosti provedbe Daytonskog sporazuma u BiH u kojoj je navedeno da se buduće reforme ne smiju voditi na štetu najmalobrojnijih Hrvata čiji je položaj već oslabljen.

VLM