Pola godine od napada u Bugojnu: Sulejman Ljubuškić umro od tuge za sinom Tarikom

teroristički napad, terorizam, teroristički napad, teroristi, teroristički napad, terorizam, bombaški napadi, Bugojno, teroristički napad, Bugojno, Bugojno, teroristički napad, vehabije, Bugojno, teroristički napad, teroristički napad, Bugojno, Bugojno, eksploziv, Sipa, terorizam, Bugojno, napad
Puklo srce

U srijedu je, naime, u travničkoj bolnici umro i Sulejman Ljubuškić, Tarikov otac, kojem je kako za "San" kaže njegova supruga Aiša, puklo srce od tuge za sinom.

- Od tuge i boli mom je Sulejmanu puklo srce. Sulejman je bio zdrav, a nakon Tarikove pogibije, žalio se da ga guši, da mu je teško. Pokušavali smo sakriti tugu jedno od drugog, ali nismo mogli. Često je znao reći Bože pravde i ne dozvoli da druga djeca stradaju,na način kako sam ja izgubio svoja dva sina Admira i Tarika - prisjeća se kroz suze Aiša Ljubuškić i podsjeća da se jučer navršilo pola godine od Tarikove pogibije.

On i njegova obitelj, supruga Mersija i njihovo dvoje djece, na sreću, ipak nisu zaboravljeni. Pokazalo se to i kada je Sulejman umro.

Poziv majci

Tarikova majka Aiša kaže da su im stigli brojni telegrami saučešća, a veliki broj ljudi došao je i na dženazu. Sulejman je pokopan na bugojanskom groblju Jaklić, gdje je svoj posljednji smiraj našao i Tarik. Aiša Ljubuškić kaže da unatoč svemu što je proživjela u posljednjih pola godine, još ne može da vjeruje da se sve to desilo.

- Ne mogu da se pomirim s tim da Tarika nema. Ja se i dalje nadam da će mi doći, da će vrata otvoriti. Ponekad kao da čujem da me zove majko, majko - ispričala je plačući Tarikova majka.