Pokušaj nametanje građanskog koncepta u formiranju vlasti u Federaciji BiH

Željko Komšić, Željko Komšić političar, BIH, df bih, Željko Komšić, df bih, bogić bogičević, Željko Komšić, df bih, vlast, df bih, vlast, nametanje vlasti, df bih, Željko Komšić političar, oporba, Željko Komšić političar, račun, skijanje, Željko Komšić političar, BIH, Željko Komšić, Željko Komšić političar, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić, BIH, Željko Komšić političar, Željko Komšić
...nametnuti građanski koncept pri formiranju vlasti u entitetu koji je Washingtonskim i Daytonskim sporazumom i Ustavom definiran kao hrvatsko-bošnjačka konsocijacija.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Istina, daytonski Ustav revidiran je amandmanima koje je 2002. nametnuo visoki predstavnik Wolfgang Petrisch pa je washingtonska bošnjačko-hrvatska Federacija BiH, mimo volje njezinih konstituenata, političko-pravnim nasiljem preoblikovana u bošnjačko-hrvatsko-srpsku federaciju, u kojoj je zastupljenost predstavnika triju naroda u izvršnoj vlasti određena formulom 8+5+3. Osam ministarskih pozicija za Bošnjake, pet za Hrvate i tri za Srbe, čime je u izvršnoj vlasti ovog entieta osigurana dominacija političkih predstavnika jednog naroda.

Hrvati, koji su do tada imali paritet u izvršnoj vlasti F BiH- podjedanak broj ministarskih i zemjeničkih pozicija kao i Bošnjaci- izgubili su ga, Srbi su postali konstitutivni, ali, zbog svoje malobrojnosti, stvarnu konstitutivnost u ovom entitetu nikad nisu konzumirali, a profitirale su bošnjačke stranke. Uz osam bošnjačkih pozicija u Vladi F BiH popunjavale su i tri srpske, a u proteklom mandatu, iz vlasti su potpuno isključile stranke pobjednice u hrvatskom korpusu, pa su vladali sami, uz par hrvatskih satelita.

Demokratska fronta, zagovarajući građanski model pri formiranju vlasti, u zajednici triju suverenih naroda-F BiH, sada praktički nastavlja politiku hegemonije najbrojnije nacije, koju je provodio SDP- do sada.

Istina, Komšićeva stranka na izborima je osvojila približno, ili možda malo više glasova od HDZ BiH, no prešućuje se kako je DF zapravo dobio podršku 12- 13 posto predominantno bošnjačkih, a HDZ BiH 75 posto hrvatskih birača.

DF je, dakle, po nacionalnoj strukturi glasova bošnjačka stranka, ma koliko to negirali i predstavljali se, poput svoje stranke majke- SDP-a- multietničkom partijom. SDA i DF zajedno jedva imaju, a u mnogim bošnjačkim kantonima zapravo i nemaju, nadpolovičnu podršku bošnjačkih birača- odnosno legitimitet predstavljati Bošnjake. No, unatoč tome, nikome ne pada na pamet osporavati im popunu svih ministarskih pozicija u Vladi F BiH predviđenih za najbrojniji narod.

Ali umjesto da u Vladi F BiH SDA i DF raspodijele ministarske pozicije, srazmjerno podršci bošnjačkih birača, SDA je dopušteno da s manje od 40 posto glasova Bošnjaka izašlih na izbore dobije sve bošnjačke ministarske fotelje, a DF-u da ne predstavlja one koji su ih birali- Bošnjake, već one čiju izbornu podršku nemaju Srbe. I to, kao da su stranka koja je osvojila većinsku podršku Srba u F BiH, traže sve srpske i pride jednu poziciju koja pripada Ostalima.

HDZ BiH, istina, nema izborni legitimitet zastupati Srbe u F BiH, ali nije li licemjerno osporavati ovoj stranci zahtijev za jednom srpskom pozicijom, a ne osporavati bošnjačkim strankama, da proteklih 13 godina budu pretplaćene, i na sva bošnjačka i na sva srpska mjesta u federalnoj vlasti.

SDA i ovaj put, kao i u protekle četiri godine primjenjuje lukavu strategiju- prepušta DF-u, kao što je to ranije prepuštala SDP-u da bude perjanicom bošnjačkog hegemonizma, pri čemu Bakir i društvo loše glume umjerenu narodnjačku stranku, podupirući, sve otvorenije bošnjački hegemonizam, zavijen u građansko lijevi celofan, što najbolje ilustrira izjava dopredsjednika SDA Asima Sarajlića koji kaže kako „DF ima razlog za nezadovoljstvo zbog nerealnih zahtjeva HDZ-a o raspodjeli resora u Vladi FBiH i Vijeću ministara i ima pravo tražiti pozicije onako kako su osvojili izbornim rezultatima". -I to će biti jedan od kriterija, možda i presudni", veli Sarajlić.

Stranka koja ima apsolutnu podršku jednog suverenog i konstitutivnog naroda, HDZ BiH, traži puno manje od onog što bi reflektiralo ravnopravnost tog naroda u F BiH; šest pozicija, dakle jednu trećinu u izvršnoj vlasti F BiH, za jedan konstitutivni narod- dok bošnjačkom političkom bloku- SDA- DF- koji je osvojio jedva polovicu glasova bošnjačkih birača prepušta dvije trećine vlasti. Za Sarajlića, Komšića i Izetbegovića- to je nerealno!/ HMS/