Pokreće se vitalni nacionalni interes zbog Zakona o koncesijama FBiH

Pokreće se vitalni nacionalni interes zbog Zakona o koncesijama FBiH

Ako izaslanici budu inzistirali da ovaj zakon ostane na dnevnom redu i da se o njemu izjašanjavamo, onda će cijela priča preseliti na Ustavni sud - rekao nam je predsjedavajući Doma naroda Federacije BiH Tomislav Martinović.

Dodao je kako na kolegiju Doma naroda nije bilo suglasnosti da se spomenuti prijedlog zakona skine s dnevnog reda, ali kako su hrvatski izaslanici odlučni u namjeri da iskoriste sve zakonske mogućnosti kako bi ovaj zakon bio srušen jer smatraju kako u sebi sadržava brojne manjkavosti.

- Imamo dovoljno potpisa izaslanika da pokrenemo vitalni nacionalni interes i to ćemo i učiniti - poručio je Martinović. Na zadnjoj sjednici Doma naroda prošlog tjedna nije se odlučivalo o Zakonu o igrama na sreću. - Vidjet ćemo što će biti na sjednici u rujnu. Do tada je većina izaslanika na godišnjim odmorima i prije toga neće se donositi nikakve odluke - zaključio je Martinović.

Dom naroda će do isteka mandata vjerojatno održati još jednu sjednicu tijekom idućeg mjeseca i to bi mogao biti kraj rada ovoga saziva. Odmah nakon odmora započinje predizborna kampanja, tako da je teško očekivati konkretan rad u institucijama tijekom toga razdoblja.

Večernji list