Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

bihamk, kolone, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, bihamk
Zbog sanacijskih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila prometu dvosmjerno.
 
Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
 
Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Bijača, Prisika, Kamensko, Gorica, Osoje, Ivanica, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić i Velika Kladuša, kao i u oba smjera na graničnim prelazima Bosanski Brod i Zupci.
 
Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

hercegovina.info