VIDEO  Pogledajte znakovitu poruku sucima Slobodana Praljka u završnoj riječi 2011. godine

... male bočice, sjeo na svoj stolac u sudnici i odmah poprimio izgled kao da je u bolovima i mukama. Izricanje je potom prekinuto stankom. Prije toga, čuvši presudu i izrečenu kaznu, Praljak je, i dalje stojeći, izjavio: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu".

Poruka iz 2011. godine Praljak je 2011. godine na kraju završne riječe poslao znakovitu poruku sucima Haškog suda.

- Znam da nisam kriv. Ako vaša odluka bude suprotna, ja ću poštujuće opće načelo opovrgljivosti svakog mišljenja, zaključka ili stava, otvoreno i hrabro preispitati svoj stav o vlastitoj odgovornosti. Ako spoznam pogrešku, izdržavat ću kaznu jer ste vi pravični. Znat ću što sam mogao bolje, kako sam mogao bolje, gdje sam mogao bolje i kada sam mogao bolje i to mišlju, riječju, djelom i propustom - kazao je Praljak u završnoj riječi 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ako me ne uvjerite, ako vaše tumačenje činjenica bude nedovoljno dobra ili pogrešno primijenjena spoznaja neke od društvenih znanosti pa postane moguće ono što nije bilo moguće i postane jednostavno ono što nije jednostavno pa moć da se nešto učini postane prosta zamjena za želju ili htijenje, onda ću ja biti u zatvoru samo zato jer je sud sila, a to zbilja ne bi bilo ništa novo na ovome svijetu - rekao je Praljak 2011. godine u završnoj riječi.