Pogledajte vremensku prognozu za slijedeća četiri dana

vremenska prognoza, BIH, Bosna i Hercegovina, vrijeme, vrmenska prognoza, oblačno vrijeme, sunčano, vremenska progoza, BIH, hladno vrijeme

Danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju slabe padavine. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 6 do 10 °C.

U subotu u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišim i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -2 do 3, na jugu od 4 do 8 °C.

U nedjelju pretežno oblačno biti će u Bosni , a u Hercegovini sunčano vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 2 do 7 °C.

U ponedjeljak se očekuje u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tijekom dana. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -9 do -3, na jugu od -2 do 3, a dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 °C.

Hercegovina.info